Krutgubben

Krutgubben

Välkommen

Somliga människor behåller sina upplevelser för sig själva. Jag delar gärna med mig av mina och du får vara med på resan.

Istanbul dag 4

ResorPosted by Krutgubben 2016-11-12 06:40:37
Morgonkaffe och sen......

Oh, oh, oh, oh, oh, sometimes I get a good feeling, yeah

I get a feeling that I never never never never had before, no no

I get a good feeling, yeah

Oh oh, sometimes I get a good feeling, yeah

I get a feeling that I never never never never had before, no no

I get a good feeling, yeah

Flo Ridas låt Good feeling får sammanfatta denna underbara dag i Istanbul som började med en skön löprunda längs med havet. Dagens frukost blev en repris av gårdagen, men med dubbla volymen, man blir ju svulten av att röra på fläsket :-)

Efter frukost tog vi spårvagnen till färjelägret och tog färjan till Üsküdar på Asiatiska sidan. Där bytte vi båt och åkte tillbaks till Europa och Besiktas.
Efter ca 15min promenad nådde vi dagens marknadsplats
Allt var extremt billigt och dessutom prutbart.

Jag köpte själv bra fodrade kläder av märket Jack Wolfskin till en bråkdel av priset i Sverige. Nu kommer jag garanterat inte frysa i vinter.
Vi åt en lokal inhemsk måltid till lunch. Den tillagades av en mycket trevlig men bestämd dam.
Nöjda och belåtna promenerade vi till Dolmabachepalatset.
Här stannade vi för att vila benen och dricka en kopp kaffe samtidigt som vi tittade på skådespelet som trafiken på Bosporen bjöd på.
Precis bredvid låg fotbollslaget Besiktas arena och med tanke på antalet poliser och de tillströmmande var det nog match på gång

Trötta släntrade vi in på hotellet för en stunds siesta och sedan middag på stan. Avslutade kvällen med en stor kaffe mitt emelan blå moskén och Hagia Sofia. Snacka om att känna historiens vingslag

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.