Krutgubben

Krutgubben

Välkommen

Somliga människor behåller sina upplevelser för sig själva. Jag delar gärna med mig av mina och du får vara med på resan.

Istanbul dag 2

ResorPosted by Krutgubben 2016-11-10 06:03:25
Dag 2 och dags att åka 45min spårvagn och tunnelbana för att nå expot utanför city. Vi var där några minuter efter att dom öppnat.
Säkerhetskontroll för att hämta nummerlapp, vart är världen på väg?
Då jag är medlem i Nike Running Club fick jag extra text på min tröja.
Efter att ha vandrat runt en stund och kollat vad utställarna hade att erbjuda sprang vi ca 5km tillbaka mot hotellet.
Väl hemma igen tog vi en siesta innan vi begav oss ut på stan igen. Självklart går man inte bara förbi Hagia Sofia utan att stanna upp och beundra denna ståtliga byggnad som i mina ögon är ett av historiens mästerverk.
Vi fikade på ett mysigt kafé precis vid vattnet och bara njöt av att sitta och titta på alla båtar som korsade Bosporen.
Efter att vandrat omkring och bara njutit av den ljumma kvällen började vi dra oss hemåt och intog middag på restaurangen närmast hotellet.
Jag åt en av mina favoriträtter, Iskender kebab.

Vi hade turen att vara där när en Dervish var där och dansade.'
Dervish'' är Farsi och betyder mystiker, genom sin virvlande dans söker dervishen att nå ett högre medvetande tillstånd. Sufismens mål är själens förening med det gudomliga genom den snurrande dansen släpper man alla världsliga band vilket ger själen frihet och förbereder den inför mötet med det gudomliga. När de dansar riktar de ena handen mot himlen och andra mot jorden på så vis transfererar dervisherna det gudomliga till alla på jorden.

Stället vi satt på är känt för sina vattenpipor och efter en stund var det rena Londondimman på stället så då lättade vi och drog oss mot hotellet.

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.