Krutgubben

Krutgubben

Välkommen

Somliga människor behåller sina upplevelser för sig själva. Jag delar gärna med mig av mina och du får vara med på resan.

Vägen hem från St. Petersburg

ResorPosted by Krutgubben 2017-07-10 07:31:35
Gick upp redan vid kl. 06:30 och stack ut och sprang en återhämtningsrunda. Dom enda som inte kinesade var jag och......
Frukosten smakade extra gott efter löpningen. Att servera Rysk Champagne till frukost är i mitt tycke lite magstarkt, men det fanns dom som drack.
Vi fick lämna Ryssland med att BARA visa passet 2ggr, har dom börjat slappna av???

Tågresan till Helsingfors gick smidigt på det hypermoderna tåget. Gick sedan långsamt bort mot Viking Line för avresa mot Sverige.

Båtresan blev en eufori i frosseri men det var det värt, man måste få unna sig ibland för att orka med vardagen.

Vårt slutgiltiga omdöme om resan till St. Petersburg är följande:

Att ta färja och tåg kan vi rekommendera om man inte är stressad då resan tar 24 tim i anspråk enkel resa. Finlandsbåtarna är trevliga och den här årstiden då man kan sitta ute och se skärgården passera förbi. God mat, spel och dobbel, finsk karaoke ger en extra guldkant på båtresan.


Tågresan mellan Helsingfors och St. Petersburg tog 3 tim med hypermodernt tåg och rymligt med plats.


Till skillnad mot flyg hamnade vi mitt i stan med 2 stationer med tunnelbanan för att komma till hotellet.


Vårt hotell var av absolut toppklass och hyfsat nära till allt.


Det mesta var något dyrare än vi mindes från förra året. Vi lyckades dock hitta båda billiga marknader och prisvärd kost så vi är nöjda


Vi hann utforska alla de sevärdheter vi ville både till fots, med båt och genom en 3-tim personlig guidning som ingick i vår resa. Den kulturella delen blev vi därför också nöjda med.


En av anledningarna till resan var att jag och Stina ville springa en löptävling på 10km. Vi gjorde båda resultat som vi är stolta över så det sportsliga är. Vi också nöjda med.


Summa blir 9 rubel av 10 och det enda som gjorde att det inte blev full pott var de begränsade möjligheterna till träning utomhus i centrala delarna av staden.  • Comments(0)//blogg.krutgubben.net/#post1788