Krutgubben

Krutgubben

Välkommen

Somliga människor behåller sina upplevelser för sig själva. Jag delar gärna med mig av mina och du får vara med på resan.

Stockholm Marathon 2017 som farthållare

TävlingarPosted by Krutgubben 2017-06-04 06:49:09

Direkt efter målgången av Stockholm Marathon 2016 som farthållare kände jag av hela mitt hjärta att det här med att vara farthållare verkligen är min grej. Har sedan dess agerat farthållare på Stockholm Halvmarathon, Premiärmilen och Women Health

Så fort det fanns möjlighet att anmäla sig som farthållare får årets mara anmälde jag mig för sluttid 4tim.

På torsdagen och fredagen stod jag på expot vid nummerlappsutdelning och representerade farthållarna.

Hemma hade Stina gjort iordning denna skylt som stått framme hela veckan som påminnelse om vad som komma skall.
En av fördelarna med att vara farthållare är att vi byter om och värmer upp tillsammans med eliten på Stockholms stadion. När jag värmde upp fick jag förmånen att springa med dessa grymma löpare. Dom sprang bredvid och skämtade och var väldigt trevliga. Tror dom skämtade sinsemellan angående min sluttid på flaggan (dom springer nästan dubbelt så snabbt)
Tv-kändisar
Min älskade Stina som agerade min support med utdelning av Coca Cola vid 4 tillfällen längs med banan. Som vanligt lyckades hon placera sig så jag såg henne på långt håll och kunde placera mig så vi möttes. Det blev en nästan länge och jobbigare dag för henne, med mycket väntan och sedan stress att ta sig till våra på förhand bestämda mötesplatser.


Vi var ett gäng från Fair trade Runners som sprang loppet och många gjorde fantastiska insatser, vilket värmer mitt hjärta.

Många ropade mitt namn, några gånger var jag osäker om dom menade mig eller om det fanns en annan Jocke i min närhet. Just här stod Ulrika med familj och lyckades ta denna bild och samtidigt heja, grym simultankapacitet.
Jag hade många dippar längs med banan men uppdraget som farthållare var tillräcklig distraktion för att förtränga egna behov. Sista 12km sprang jag i stort sätt med händerna i luften hela tiden för att få igång publiken och lyfta fram vår grupp på ca 50 personer.
Nöjd farthållare efter att ha hjälp massor av människor att springa under 4 tim. Många tackade och den tacksamheten får varenda negativ tanke att blekna och jag kommer stå först i kön för att agera farthållare nästa år.
Det visade sig att mina kollegor som sprang på 4tim var från Karlshamn så vi var 3 Blekingar som passerade mållinjen tillsammans
Stort tack till ALLA från Fair trade Runners som hejade längs med banan. Stort tack till alla er andra som jag känner som hejade, medlöpare, övriga farthållare och övrig publik, Ni var fantastiska.  • Comments(3)//blogg.krutgubben.net/#post1778