Krutgubben

Krutgubben

Välkommen

Somliga människor behåller sina upplevelser för sig själva. Jag delar gärna med mig av mina och du får vara med på resan.

Norra Djurgårdsloppet 2017

TävlingarPosted by Krutgubben 2017-05-14 18:23:17
Hade först springa Farsta fun run men när jag så vad som skulle hända runt banan fick jag kalla fötter. Vi skulle springa i tunnlar, däck och massor med olika hinder där skaderisken var hög.

Istället åkte jag och Stina till Hjorthagen vid Värtan och efteranmälde oss till Norra Djurgårdsloppet 5km

Söndagen 14 maj 2017 med första start kl 13.00 planeras den tredje upplagan av löploppet som är öppet för alla, vare sig du är ung eller gammal, elitidrottare eller motionär, ett löplopp för hela familjen helt enkelt.

Loppet organiseras av Hjorthagens stolthet, den 90-åriga idrottsförening Värtans IK, och anknyter till Norra Djurgårdsstaden som är ett av Europas största stadsutvecklingsprojekt på tidigare hamn- och industriområden i nordöstra delarna av Stockholms innerstad.

Norra Djurgårdsstaden ingår i stadsdelarna Hjorthagen och Gärdet (men ligger inte till någon del i stadsdelen Norra Djurgården), och i stadsdelsområdet Östermalm. Området sträcker sig från Husarviken i norr till Loudden i söder, längs med vattenområdet Lilla Värtan.

I området planeras 12 000 nya bostäder och 35 000 nya arbetsplatser. De första 700 lägenheterna stod klara under 2012 och byggproduktionen förväntas pågå åtminstone till år 2025.

Banprofilen såg rätt beskedlig ut men där lurade vi oss allt.

Efter en hel del slit blev det till slut en 4:e plats. Låg bra med toppen till 4km och började tro på sub 20 när mördarbacken fick mjölksyran att spruta ur öronen och klockan att gå alldeles för snabbt. Nöjd trots tiden  • Comments(0)//blogg.krutgubben.net/#post1776