Krutgubben

Krutgubben

Välkommen

Somliga människor behåller sina upplevelser för sig själva. Jag delar gärna med mig av mina och du får vara med på resan.

Jakten på det perfekta löpsteget

TräningPosted by Krutgubben 2017-04-12 20:53:41
I min jakt på det perfekta löpsteget gick jag i söndags en utbildning med just det namnet "Det perfekta löpsteget"
Den som höll utbildningen har skrivit en bok med samma namn i ämnet.
Vi träffas i Hagaparken och lärde oss den s.k. Freefalling running tekniken, vilket är samma som beskrivs i boken "Born to run"

Så här beskrivs tekniken:

Freefall Running® är något av det mest prestationshöjande och samtidigt hälsosamma en löpare kan ägna sig åt. Med ett lättare steg kommer du att:

– springa mer effektivt och sänka dina löptider

– minska belastningen på kroppen

– upptäcka att löpning är mycket skönare än du tidigare upplevt

Löptekniken har stor betydelse för uthålligheten och för att minska belastningen på kroppen. Med en bra löpteknik trycker kroppen dig framåt, du får ”gratis” fart och springer snabbare och längre utan att det kostar mer energi – du får en dimension i löpningen du aldrig kan nå med enbart konditionsträning. Eftersom de allra flesta motionslöpare landar med foten framför kroppen och i stället bromsar på varje steg finns en stor förbättringspotential.

I början av kursen blir ditt löpsteg filmat och analyserat. Fokus ligger sedan på att lära sig dra nytta av sin egen kropp för att skapa fart, med hjälp av en bättre hållning och mer aktivt arbete med höften. Vi springer mycket i backe eftersom det är lättare att hitta den rätta känslan i backar. Som en bonus blir du en mycket bättre backlöpare. Du får även individuella tips på övningar som gör dig starkare och minskar risken för skador.

  • Comments(0)//blogg.krutgubben.net/#post1771