Krutgubben

Krutgubben

Välkommen

Somliga människor behåller sina upplevelser för sig själva. Jag delar gärna med mig av mina och du får vara med på resan.

Vänliga Väsby

ÖvrigtPosted by Krutgubben 2017-02-04 08:06:12
Jag blev i torsdags kontaktad av Stina som representerar Väsby Kommun och deras satsning som dom kallar vänliga Väsby.

Efter samtal och lite mailande fram och åter kom vi fram till följande text.

Joakim och Christina Petersson, grundare Fair trade Runners:
Vi säger att vi är löpande medmänniskor. Vi är en ideell träningsgrupp dit vem som helst kan komma och träna gratis. Utöver träningen gör vi insatser för välgörenhet där pengar går till projekt som känns behjärtansvärda för oss för stunden. Vi samarbetar t.e.x med Eds och Fresta församlingar, Birka Cruises samt Run of Hope (för barncancerfonden).

Vi har t.ex. åkt med på Birka Cruises till Åland t.o.r. Där har de en löparbana som är 193 meter lång på takdäcket. Där sprang vi under 22timmar mer än 120 mil och samlade in 36000 kr till flyktingkatastrofen genom Unicef. Vi var totalt 33 personer som turades om att springa under nästan ett dygn. De som inte sprang gick med bössor och samlade in pengar på båten. Vår största bedrift hittills är när vi anordnade ett löplopp till förmån för Astrid Lindgrens barnsjukhus HOPE. Där samarbetade vi med en familj som mist sin dotter i cancer i tidigt ålder. 300 deltagare gjorde att vi lyckades samla in 41 000 kr.

Väsby har flera ideella träningsgrupper i kommunen där man kan träna gratis, vilket även lockar träningsvilliga från närkommuner som Järfälla, Sollentuna, Sigtuna och Rosersberg.
Välgörenhet och träning går alldeles utmärkt bra ihop. För oss är det självklart att jobba ideellt och vi har inga planer på att ta betalt.


Texten lades ut på Instagram och Facebook med denna bild på mig och Stina tagen igår fredag.  • Comments(0)//blogg.krutgubben.net/#post1764