Krutgubben

Krutgubben

Välkommen

Somliga människor behåller sina upplevelser för sig själva. Jag delar gärna med mig av mina och du får vara med på resan.

Istanbul dag 7 - Hemresan

ResorPosted by Krutgubben 2016-11-15 06:32:14
Dags för hemresa, tänk vad en vecka går snabbt....

En personlig betraktelse efter våra 6 tillfällen i Istanbul är att terroristerna har lyckats med sin strategi att skrämma bort turister i syfte att skada Turkiet. Andelen turisterna är lägsta någonsin. Fullsatta turiststråk är i det närmsta folktomma och butiker, bazarer i turistområden stänger betydligt tidigare. Andelen poliser på gatorna är mycket större och deras vaksamhet är klart förhöjd. De flesta sevärdheterna har t.ex. Säkerhetskontroll och vi har flera gånger blivit stoppade av polis som velat titta i ryggsäck / väska

Vi störs inte så mycket av den ökade säkerheten och känner oss inte speciellt utsatta eller hotade.

Andelen kvinnor som är helt eller delvis beslöjade har ökat markant de sista 3 åren, håller Turkiet på att bli mer muslimskt? Jag förespråkar religionsfrihet så detta är bara en personlig betraktelse
Senaste modet

En annan bektraktelse är att det finns betydligt fler lösdrivande hundar och katter på Istanbuls gator och torg. Dessutom verkar invånarna vara mycket mer toleranta och vi har sett många exempel på ökad hänsyn än vi någonsin upplevt tidigare.

Vissa katter har det lyxigare än andra
Många arbetare får jobba hårt
T.o.m. skyltdockorna har ett tufft liv

Vissa har bara roligt

Vissa ord betyder någonting annat (eller?)
Vi håller fortfarande Istanbul som en av våra favoritstäder och kommer garanterat återvända inom kort.

Vi rekommender starkt alla som inte varit här att åka hit. Staden är fantastisk, människorna tillmötesgående och utbudet är enormt.

  • Comments(0)//blogg.krutgubben.net/#post1716