Krutgubben

Krutgubben

Välkommen

Somliga människor behåller sina upplevelser för sig själva. Jag delar gärna med mig av mina och du får vara med på resan.

Varje meter räknas

TräningPosted by Krutgubben 2016-10-30 06:21:14

I natt gick Sverige tillbaka till normaltid, ”vintertid”, och med det kommer nattmörkret tidigare om eftermiddagarna.
Många, däribland politiker, tycker att vi borde ha sommartid året om: hellre en timme extra ljus på kvällen än på morgonen. Men för att Sverige ska slopa vintertiden krävs en lång rad steg. Denna långbänk skippade Turkiet och beslutade på stående fot om att slopa vintertiden redan i år. Det betyder att Turkiet kommer att vara två timmar före svensk (centraleuropeisk) tid på vintern och en timme före på sommaren. Detta i sin tur påverkar vår resa till Istanbul om 10 dagar.

Varje meter räknas är ett årligt event som Fair trade Ruiners anordnar till förmån för Cancerfonden.

Söndagen den 30/10 utmanas du avverka så många meter som möjligt gående/löpande. Utmaningen startar 00:00-24:00 med löpande rapportering. Galet JA, men just därför ska du vara med. Du tävlar bara mot dig själv.

För den som är i Stockholmsområdet har vi gemensam träff kl. 10:00-16:00 på Vilundavallen, Väsby för att gemensamt avverka metrar.

Jag laddade för eventet med att inta extra kolhydrater igår kväll samt inköp av denna extra energi att inta under dagen.

Jag var på plats strax före kl. 10:00 och började springa. Löpningen kändes kanonbra men jag valde trots detta att ta det lugnt och stanna för lite styrkeövningar då och då. De styrkeövningar jag gjorde var Räckhäv och armhävningar mot räcke.

Halvmaran gick som på räls och hoppet om att kunna uppnå 60km på 6tim fanns kvar.
Efter ca 24km högg det till i höger knä och jag kunde knappt springa. Segade ihop lite över 30 km vilket motsvarar 76 varv på 400m banan

Efter detta vågade jag inte springa mer då jag har en för mig viktig tävling i Istanbul om 2 veckor. Jag gick därför 24 varv för att få ihop 100 varv = 40km. Att knäet började krångla är ett bevis för att jag sprungit för få distanspass i förhållande till kvalitétspass. Det normala är en uppdelning där 80% är lugn distans och 20% är högintensiva pass.
Som jag lovat skänkte jag 1kr per varv som utförts på Vilundavallen och avrundade dessutom uppåt till 500kr jämnt.
Jag är stolt över alla deltagare som hörsammat uppmaningen att ge sig ut och springa / gå till förmån för Cancerfonden. I skrivande stund har insamlingen genererat 3180kr.

  • Comments(0)//blogg.krutgubben.net/#post1704