Krutgubben

Krutgubben

Välkommen

Somliga människor behåller sina upplevelser för sig själva. Jag delar gärna med mig av mina och du får vara med på resan.

Hässelbyloppet 2016

TävlingarPosted by Krutgubben 2016-10-09 14:50:50
Hässelbyloppet är känt för en snabb bana där många slår personbästa. Min egen plan när jag bokade loppet i våras var sub40.

Sista veckorna har jag haft negativa tankar om det mesta med främst pga mycket strul på jobbet som stört den harmoni jag alltid eftersträvar.

Redan igår började jag fundera på att hoppa av loppet då jag inte hade någon lust att springa samt att väderutsikterna såg för jäv.... ut. När jag vaknade i morse var dessa känslor ännu starkare och det var riktigt nära att jag kastat in handduken och stannat hemma.

Jag visste innerst inne att ett avhopp inte skulle gynna framtida löpning så jag åkte till Hässelby men inställningen att fullfölja.

Jag startade i första startled där elit och snabba motionärer fick springa. Jag hade startnummer 60, vilket är bland dom lägsta nummer jag haft på ett större lopp.
Då inställningen var att fullfölja tog jag det lugnt första kilometerna och sprang i 4:10-4:15 tempo utan att förta mig. Det var första dom sista 2 km jag blev förbannad på mig själv och min bekvämlighetslöpning. Löpning ska göra ont om man vill ha resultat och det var bara på dom 2 sista km jag krigade som jag borde gjort i 10 km.
sluttiden hamnade på 42:00, vilket är långt ifrån ursprungsmålet på sub40, men helt ok när inställningen var att fullfölja.
Jag är glad att jag kom till start och dom 2 sista kilometerna gav ändå lite mersmak om framtiden.

Nu är en månad kvar till Istanbul 15k där inställningen ska vara sub 60min och att det ska göra riktigt jävla ont i kroppen och ingen jäkla inställning om att endast fullfölja utan där SKA det vara "all in"
Jag är jätteglad att se så många vänner som gjort bra resultat på loppet, det är sådant som gör att man kan dra på smilbanden en dag som denna.

  • Comments(0)//blogg.krutgubben.net/#post1694