Krutgubben

Krutgubben

Välkommen

Somliga människor behåller sina upplevelser för sig själva. Jag delar gärna med mig av mina och du får vara med på resan.

Stockholm halvmarathon som farthållare

TävlingarPosted by Krutgubben 2016-09-10 20:20:28
I samma sekund som jag gick över mållinjen på Stockholm Marathon som farthållare insåg jag att detta är något jag vill göra fler gånger. Direkt när jag kom till farthållarrummet erbjöd jag mina tjänster till Stockholm Halvmarathon

Några veckor senare fick jag besked att jag var uttagen att farthålla på sluttiden 1:50, vilket är nästan 20min mot min kapacitet när jag är i form.

Testsprang en halvmara förra veckan och sprang då på 1:42 och kände att 1:50 skulle bli ganska lätt och inget krånglar.

Tog bilen in vilket var ett riktigt misstag då hela Kungsholmen var ockuperat av cykeltävlingar. Hittade till slut en parkering men fick gå ca 3km för att komma till startområdet.

Värmen oroade och jag hällde mängder av vatten över huvudet för att kyla ner mig innan start.
Löpning gick ganska lätt vilket gjorde att det fanns till att tjattra med medlöparna och uppmuntra publiken att stötta. Jag är nöjd med min insats då jag gick över mållinjen på 1:49:49

Kroppen kändes riktigt bra och man blev självklart nyfiken på vilka tider som jag skulle kunna prestera en dag som denna. Kändes som sub. 1:30 inte skulle kunna vara omöjligt, men det får vi aldrig veta.
Nu blir det en ganska lugn vecka med fokus på alternativträningen och några kvalitétspass löpning. Tänkte springa något lopp nästa helg men vilket får dagsformen avgöra.

  • Comments(0)//blogg.krutgubben.net/#post1688