Krutgubben

Krutgubben

Välkommen

Somliga människor behåller sina upplevelser för sig själva. Jag delar gärna med mig av mina och du får vara med på resan.

Genrepet Triathlon

TävlingarPosted by Krutgubben 2014-08-03 15:20:03
Med 3 veckor kvar till Årets viktigaste lopp Ironman Copenhagen behövde jag verkligen ett bra genrep. Dels för att testa utrustning, kropp och dels för att bygga självförtroende.

Denna annons på Facebook såg jag för 3 veckor sedan och nappade direkt:


På tävlingsdagen kändes kroppen seg och jag började fundera på att avboka. Till sist bestämde jag mig för att ta mig ut till Flaxenvik som ligger ca 7min bilresa från Åkersberga. Väl på plats kändes allt mycket bättre och jag kände mig taggad.

Vi var ett 30-tal triathler som förberedde oss och stämningen var trevlig och familjär. Arrangörerna hade verkligen tänkt på allt. Att en segelbåt skulle gå på grund i linje med simbanan gjorde simningen extra spännande. Vi simmade en bana på ca 660m i 3 varv med löpning upp på land och dykning i vattnet igen. Som vanligt tog jag det lugnt i början av simningen, hittade min plats och simmade på. Båda dykningarna gick bra och glasögonen satt kvar. På 3:e varvet började det blåsa upp och vågorna blev högre och högre. Nådde 2000m efter ca 44min, vilket är några minuter sämre än jag hade hoppats men godkänt för att vara mig.Växlingen gick bra och jag testade att cykla utan strumpor. Precis som på simningen tog jag det lugnt i början på 2-mils banan som vi avverkade på 3 varv. Ganska tidigt kom en extremt brant nedförsbacke med 90 graders sväng i botten rakt ut på en trafikerad väg. Här var det bara bromsa bromsa bromsa som gällde. Banan var från och till väldigt kuperad och jag har nog aldrig bromsat så mycket på en cykelrunda.


Jag passerade ett fåtal på den krävande banan och lyckades precis snitta 30km, vilket jag var nöjd med.

Även växlingen till löpning gick bra och jag testade att springa utan strumpor.

Banan var precis som på cyklingen väldigt kuperad med inslag av trail. Vissa backar var helt omöjliga att springa uppför och där var det bara att gå. Detta avspeglade sig på kilometertider som skiftade mellan 5:50 och 4:30. Löpningen är min bästa gren och här sprang jag om en 7-8st.

Målgång efter lite över 4tim på den krävande banan och väldigt nöjd med mitt genrep.


Det jag kommer försöka förbättra är framförallt att jobba bort min försiktighet i början på varje diciplin och våga köra fullt från början. Dessutom blir det strumpor i skorna på Ironman. Dom små sår jag fick på fötterna skulle kunna bli extremt jobbiga på nästan 3 dubbla distansen i Köpenhamn.

Jag drack på tok för lite på cyklingen och förlorade mer än jag intog. Här måste jag tvinga i mig mer energi.

Arrangemanget ska ha all heder och alla inblandade gjorde ett kanonjobb. Extra trevligt med en bit mat och samkväm efteråt. Tävlingen hade premiär i år med ganska lågt deltagarantal. Jag är övertygad att dom 150 platserna kommer gå som smör i solsken inför nästa års tävling.

Mer info på: http://triscore.se

Nu väntar 3 veckors succesiv nedtrappning av träning till söndag 24/8 då jag står på startlinjen i Köpenhamn.  • Comments(0)//blogg.krutgubben.net/#post1101