Krutgubben

Krutgubben

Välkommen

Somliga människor behåller sina upplevelser för sig själva. Jag delar gärna med mig av mina och du får vara med på resan.

Israel 2018

ResorPosted by Krutgubben 2018-11-21 20:44:30
Vaknade tidigt i Istanbul och åkte shuttelbuss till Istanbul´s andra flygplats, 60min bilresa på Asiatiska sidan. Reste med Air Pegasus för första gången och deras lågprisflyg funkade alldeles utmärkt för resan till Tel Aviv.

Säkerhetsrutinerna på Ben Gurion flygplatsen gick förvånadsvärt smidigt och vi fick snabbt tag på en taxi och kunde rulla mot Tel Aviv och hotell Olympia.

Fick ett fint rum högst upp med fin utsikt. Vi valde i år att utgå från från Tel Aviv och göra utflykter därifrån. Förra året bodde vi i Jerusalem och utgick därifrån. Skillnaden mellan städerna är enorm. I Jerusalem kretsar allt kring religion medans Tel Aviv kretsar kring träning och nattliv.

Vi kom på måndagen och sprang Nightrun i Tel Aviv på tisdagen. Redan på onsdagen tog vi bussen 1tim till Jerusalem och flanerade i för oss kända kvarter.
Denna gång hade vi tur och var på plats när Tempelberget var öppet för turister.


Det är inte ofta jag har politiska åsikter men just i frågan om Tempelvägen har jag åsikter. Skrev så här på Facebook.

Judarnas heligaste heliga finns på Tempelberget och är förbundsstenen. Det är denna plats Judarna är vända mot vid bön oavsett vart i världen dom befinner sig.
Muslimerna byggde klippdomen (guldfärgade) med flit ovanpå Judarnas heligaste plats och gjorde därmed platsen otillgänglig för Judarna. Platsen i sig själv har ingen helig betydelse för muslimerna utan det som är det heliga för dem är moskeen ca 150m därifrån.
Detta har gjort att den närmsta plats en jude kan vara det heligaste heliga är klagomuren och därför utför man sin bön där.

Jag upplever staden och människorna som väldigt toleranta mot varandra och varandras tro. Vad jag inte kan förstå är varför bara Tempelberget ska tillhöra muslimerna när platsen är så extremt viktig för judarna men även för Kristna.

Låt alla få vara på denna plats på lika villkor så som den var när den var i judarnas ägo en gång i tiden. Då skulle ingen klagomur behövas då det inte längre skulle finnas något att klaga på.

Nu kan jag inte alla politiska turer men detta är min högst personliga åsikt.


På torsdagen var solen tillbaks i Tel Aviv så det blev en slappadag med lite löpning, träning och bad. Balsam för knopp och kropp

På fredagen stod Haifa på dagordningen. Haifa är Israels tredje största stad, belägen i norra delen av landet vid Medelhavet och är byggd på Karmelbergets sluttningar.
Tyvärr fick vi lämna redan vid 13:00-tiden då sista tåget gick tillbaks till Tel Avis så tidigt pga Shabbat.

Shabbat, även shabbos eller shabbes, på svenska sabbat, är den bibliska samt judiska vilodagen.Shabbat firas varje vecka, från solnedgången fredag kväll tills "tre stjärnor syns" på lördag kväll, för att ge möjlighet att begrunda världens skapelse.

Försökte hyra bil under lördagen men det var stört omöjligt pga Shabbat. Fick bli en ny slappadag i Tel Aviv och hyrbil först på söndag morgon.

Vi styrde kosan mot Masada och Döda havet ca 17mil söder ut på Jordanska gränsen.

Trafiken var väldigt livlig och det krävdes full koncentration för att köra.
Första stopp blev Masada

Masadas historia började år 35 f.Kr då Herodes den store, romarnas lydkung i Judéen, lät uppföra en stark fästning på höjden Masada.

Herodes levde i ständig skräck för förräderi och lät därför bygga höga murar och 37 vakttorn. Han lät också gräva tio väldiga vattenreservoarer, som var och en rymde 40 miljoner liter vatten. De skulle användas vid belägring. På Masadaklippan lät Herodes slutligen uppföra ett palats av enastående prakt.

I över hundra år led judarna under de förhatliga romarna, men till slut reste de sig till en revolt år 66 e.Kr. Romarna satte in 60 000 man som krossade upproret och brände ner Jerusakem (inkl. judarnas tempel) år 70 e.Kr. En liten grupp seloter (en gruppering fanatiska judiska "nationalister" med oförsonlig inställning till romarriket) flydde under sin ledare Eleasar ben Yair till fästningen Masada. Där försvarade man sig framgångsrikt mot romarna i tre år
År73 beslutade prokuratorn över Judéen, Flavius Sila, krossa motståndet på Masada.
Flavius lät bygga en 30 meter hög ramp och en stabil bro som skulle hjälpa romarna att storma murarna. När bron och rampen var färdig var Masadas öde avgjort.

Hellre än att kapitulera och underkasta sig slaveri och romarnas grymma vedergällning valde judarna att ta sina liv.
Därefter höll Ben Yair ett heroiskt tal där han uppmanade sina anhängare att begå självmord. Sedan dödade männen sina familjer efter att ha tagit avsked av dem. De överlevande utsåg genom lottdragning tio män som skulle döda resten av de andra. Dessa tio utsåg i sin tur, genom en ny lottdragning, en man som skulle döda de andra. Den siste överlevande tog sitt liv med ett svärd i sitt eget bröst.

Masada betraktas som en av de mest respekterade judiska symbolerna och under många år gav israeliska soldater eden ”Masada får inte falla igen”. Det var ett uttryck för att skydda den moderna staten Israel från dess fiender.

Gränsen mellan Israel och Jordanien går igenom ett av världens naturfenomen, nämligen Döda Havet.

Denna vattensamling, som ligger drygt 400 meter under havsnivån, har en salthalt på cirka 30% (ungefär tio gånger så hög som i andra hav).

Döda Havets geografiska läge, mellan flera mineralrika berg och utan något naturligt utflöde, gör att dess vatten innehåller 21 olika mineraler som är betydelsefulla för vår hälsa, varav 12 inte återfinns i något annat hav. Medicinsk forskning sedan lång tid tillbaka visar att Döda Havets mineralrika vatten och lera (som finns i anslutning till havet) är bra mot reumatism, psoriasis, eksem, luftrörsbesvär, med mera.

I Döda Havsområdet finns det, på grund av den låga höjden, dessutom ett extra atmosfäriskt lager, som filtrerar bort de farliga ultravioletta strålarna och minskar risken att bränna sig i solen.

Måndag och tisdag fram till hemresa tillbringades i Tel Aviv.

Tel Aviv är en stad där hela kustremsan uppmuntrar till träning. Anpassade ytor för t.ex löpning, massor med utegym. Här tränar gammal som ung. När jag springer min morgonrunda vid kl. 06:45 är det redan fullt med människor som tränar allt från löpning, bootcamp och ren gymträning utomhus. Precis min uppfattning om bra start på dagen

 • Comments(0)//blogg.krutgubben.net/#post1856

Tel Aviv Nightrun 2018

TävlingarPosted by Krutgubben 2018-11-21 20:01:16
Efter förra årets fiasko hade jag revansch att fordra på Israels svar på Midnattsloppet fast med 4 dubbla antalet deltagare. Förra året sprang jag på 45:29 och var fruktansvärt besviken. Bl.a. över att jag inte hade rekat tillräckligt i förväg och hade koll på när man borde vara på plats för att kunna stå längst fram.

Nummerlappsutdelning var på samma plats och med ungefär samma utbud som förra året så den gick väldigt smidigt.
Lämnade hotellet ca 19:30 för att gå/jogga dom ca 3km till starten som skulle gå 20:30. Denna gång var jag i fållan i god tid och stod i princip längst fram.

Var lite orolig att loppet i Istanbul 2 dagar tidigare skulle sitta i benen, men kände mig hyfsat pigg. Sprang första 5km på 20:14 och kände vittring på bra resultat. Då när jag kände mig som starkast gick luften ur och jag fick håll vid 5,5km och fick dra ner på farten tillfälligt i ca 1km. Kunde sen stå på igen och landa på 41:05 som slutresultat, vilket jag är grymt nöjd med.

Springer gärna detta lopp fler gånger då det jäkligt bra stämning i Tel Aviv före/under/efter loppet.

 • Comments(0)//blogg.krutgubben.net/#post1855

Istanbul 2018

ResorPosted by Krutgubben 2018-11-11 20:33:36
För 2 år sedan när Vi var i Istanbul trodde jag att det skulle bli sista gången då stan inte var lika inbjudande för oss från väst längre.

I min blogg från den resan skrev jag bl.a. följande:
En personlig betraktelse efter våra 6 tillfällen i Istanbul är att terroristerna har lyckats med sin strategi att skrämma bort turister i syfte att skada Turkiet. Andelen turisterna är lägsta någonsin. Fullsatta turiststråk är i det närmsta folktomma och butiker, bazarer i turistområden stänger betydligt tidigare. Andelen poliser på gatorna är mycket större och deras vaksamhet är klart förhöjd. De flesta sevärdheterna har t.ex. Säkerhetskontroll och vi har flera gånger blivit stoppade av polis som velat titta i ryggsäck / väska

På grund av dessa erfarenheter bokade vi bara 3 dagar i Istanbul och resterande 8 dagar i Israel. Fick direkt vid landning en känsla av att Istanbul återgått till den varma inbjudande stad Vi var vana vid från tidigare resor.

Vi bodde som vanligt på Hotel Ararat som inte är det mest moderna hotellet men läget är det absolut bästa i hela staden (tycker vi).
Sämre utsikt kan man ha. Blå Moskén i Istanbul är verkligen en magnifik byggnad. Med denna som närmsta granne har jag t.o.m. vant mig vid böneutrop mitt i natten, trots att det låter som om böneutroparen står inne på vårt rum.

Turisterna var tillbaks och trängseln runt Grand Bazar var enorm i lördags. De flesta verkar komma i från Ryssland men och annan västeuropé gick att urskilja, dock inga svenskar.

Priserna var lägre än någonsin och vi var tvungna att dubbelkolla i valutaomvandlaren att det verkligen stämde.

Reser nu över till betydligt dyrare Irsael med fulla resväskor och positiva minnen av Istanbul. Blir nog en ny resa inom 1-2 år igen. Har ju en nytt PB att slå..... • Comments(0)//blogg.krutgubben.net/#post1854

Istanbul 15k 2018

TävlingarPosted by Krutgubben 2018-11-11 19:18:27
Istanbul marathon 15km är en väldigt udda men lockande distans att tävla på. När sedan loppet går i 2 världsdelar blir det extra intressant. Idag sprang jag i Istanbul för 4:e gången och 3 gången 15km.

Efter en orolig natt med flertalet uppvaknanden för att kolla klockan , så plingade det kl. 05:10, äntligen dags att stiga upp. Jag drack kaffe och åt en croissant med chocklad som energi.

Kl. 07:10 lämnade vi hotellet påbyltade med överdragskläder och gick ca 400m upp till Hagia Sofia där bussarna till start utgick ifrån. Här var det stökigt och mycket folk och vi fick köa i nästan 20min. Ombord var det trångt som i en sardinburk och hade man haft minsta lilla anlag till klaustrofobi hade det varit kört.
Väl framme var det riktigt kaotiskt men det var ju inte oväntat med tanke på vilket land vi var i samt vilka andra nationaliteter som var representerade. Turkar, Ryssar, Italienare och Fransmän kan verkligen skapa oreda. Lyckades med viss möda lämna in väskan.
Fick verkligen kämpa för att ta mig fram och ställa mig i startledet för oss som trodde oss springa på 60-70min. Självseedning kan bli väldigt skrattretande då jag hade minst 50m med flera hundra löpare framför som jag såg aldrig ens kunde springa ens 15km.

När starten gick lyckades jag tränga mig till vänster och fick ganska snabbt (ca 400m) fri väg och kunde börja springa i mitt eget tempo och blev glad när första km slutade på 4:36 mot befarade 5:30-6:00 minuter.


Första 5 km är ganska tuff med branta backar både upp och ner som kostade mycket energi. Lyckades hänga på farthållaren för 60min första 3,5km sen var jag tvungen att släppa när pulsen var 2 slag från maxpuls. Nedförsbacken som kom var fruktansvärt jobbig då vi sprang närmare 1 km nedför och framsida lår började protestera. Hade min sämsta del av banan direkt efter 5 km då benen kändes mörbultade och jag drog ner på tempot något för att åter omkring 6km få upp farten igen och tuffade på i ca 4:10 tempo fram till backen efter ca 10km där jag medvetet drog ned på tempot till 4:20 för att sedan kunna hålla jämn hög fart från 11km in i mål.


Jag är otroligt nöjd med min insats då strategin var att springa som om loppet var 10km och sedan försöka överleva sista 5km. Idag lyckades jag överleva....
Efter målgång plockade jag ut min ryggsäck och joggade lätt 3km tillbaks och mötte upp dagens riktiga hjälte, nämligen Stina som krigade sig igenom dagens lopp.
Lite över 42 000 steg blev det idag, så nog har jag rört på benen alltid.

Flyger över till Tel Aviv imorgon måndag och springer årets sista race på tisdag, nämligen Nightrun Tel Aviv 10km. Hoppas kunna slå 45:21 från förra året

 • Comments(0)//blogg.krutgubben.net/#post1853

Höstrusket 2018

TävlingarPosted by Krutgubben 2018-11-03 19:48:30
Idag hade jag förmånen att vara farthållare på Höstrusket 10km på norra Djurgården.
Jag hade också förmånen att få bilda parhäst med Benny "Snabbfot" Eriksson. Vår uppgift var att springa på 46min
I normala fall är 46min inget större problem då jag är stabil på tider under 43min. Just nu ligger jag i en tyngre träningsperiod så dagens 45:59 blev ett rejält tröskelpass. Banan var ganska flack med några backar och blandat underlag.


 • Comments(0)//blogg.krutgubben.net/#post1852

Harder, better, faster, stronger

TräningPosted by Krutgubben 2018-11-01 18:54:55

Work it
Make it
Do it
Make us
Harder
Better
Faster
Stronger

Daft punk

Detta kommer vara ledorden på min satsning inför Veteran SM i Friidrott 2019

Idag får jag anses stå på platån snabb, då jag i princip alltid hamnar på topp 5% på alla löptävlingar jag deltar. Tidsmässigt har jag stått och stampat på tider rund 40-41min på 10km.

Planen är nu att härda kroppen att klara högre belastning, vilket på sikt ska göra mig snabbare och slutligen snabbast i min åldersgrupp.

Dagens träning blev 60 min snabbdistans i Väsby med omnejd som ett genrep inför Istanbul 15km om 10 dagar

Jag sprang med mina hypersnabba Nike zoom 4% vaporfly

Dagens ordspråk • Comments(0)//blogg.krutgubben.net/#post1851

Highway to hell

TräningPosted by Krutgubben 2018-10-31 08:35:38


I'm on the highway to hell
No stop signs, speed limit
Nobody's gonna slow me down
Like a wheel, gonna spin it
Nobody's gonna mess me round
Som ALLA?? vet är detta en låt med AC/DC, men det är också projektnamnet för min satsning inför Friidrotts-SM för veteraner den 9/8-2019.

Jag har som jag tidigare nämnt bestämt mig att göra ett försök att bli bra på friidrott. Vad är då bra??? för mig är det 2 medaljer på SM, vilket jag tror är möjligt om jag får vara skadefri.

Min stackars spagettikropp med viss päronform ska nu plågas å det grövsta. När perioden är över ska jag vara i mitt livs form. Något sexpack har jag insett att jag inte kan få men något bättre än dagens daller, där 6 hopvecklade delar syns när jag böjer mig något framåt ska jag ha smiley

Första avstämningen blir Istanbul 15km om 10 dagar, där målet är en tid under 1:05

Kickstartade idag igång träningen med 11km löpning i arla morgonstund med trevligt sällskap från gymmet.
På eftermiddagen fick jag även till ett pass på Crosstrainern i syfte att gå ner i vikt innan resan till Istanbul.


Bara 282 dagar kvar.....

 • Comments(1)//blogg.krutgubben.net/#post1850

Drömmar

TräningPosted by Krutgubben 2018-10-31 08:11:56

Can we pretend that airplanes
In the night sky
Is like shooting stars
I could really use a wish right now (wish right now, wish right now)
Can we pretend that airplanes
In the night sky
Are like shooting stars
I could really use a wish right now (wish right now, wish right now)

Jag har stora ambitioner och drömmar gällande hur mitt liv ska vara..... Jag önskar att jag...
Får vara lycklig och ha nära och kära vid min sida.
Får vara frisk och skadefri
Får möjlighet att fylla min tid med upplevelser
Har möjlighet att fortsätta dela med mig till behövande
Har ett arbete där jag trivs och uppskattas för den jag är.

Vad drömmer du om?

Hade en lucka vid 9 och åkte ner Mcdonalds för att käka sen frukost. Ångrade mig och gick in på hotellet bredvid och åt kombinerad frukost och lunch och kände mig väldigt nöjd med mitt beslutPå eftermiddagen var jag på Arlanda och passade på att träna på gymmet ( därav musiktexten ovan)

Dagens träning:
30 min tröskel Crosstrainer
45 min löpband Arlanda
30 min styrka helkropp. • Comments(0)//blogg.krutgubben.net/#post1849

No pain No gain

TräningPosted by Krutgubben 2018-10-29 21:13:06

The weak will fall the strong remain

No pain no gain (yeah)

No pain no gain (yeah)

No time for losers you make the call

Believe in yourself stand tall

Another day it's in your hand

You can be the winner in the end

Här är delar av en låt med Scorpions.
Den förklarar vad träning går ut på. Att träna hårt är inte bara positivt – det är absolut nödvändigt om man vill utvecklas och prestera bättre. För mig som har prestationsutveckling i åtanke med min träning är hård träning en viktig del och 1 av 4 viktiga ingredienser i min egen hälsa. Minst lika viktiga är maten, sömnen (återhämtningen) och att hantera övrig stress förutom den som hård träning genererar.

Med 285 dagar kvar till huvudmålet som är Friidrotts SM för Veteraner den 9/8-2019 fortsätter min kamp att förbättra min fysik för att klara mina högt uppsatta mål.

Dagens träning:

30 min styrketräning överkropp

60 min löpning med fartökningar • Comments(0)//blogg.krutgubben.net/#post1848

Dream on

TräningPosted by Krutgubben 2018-10-28 17:12:38

Dream on, dream on, dream on,
Dream yourself a dream come true
Dream on, dream on, dream on,
Dream until your dreams come true

Dream on by Aerosmith

Nu närmar sig slutet av min säsong med 2 tävlingar kvar att tävla. Om 2 veckor i Istanbul och sen 2 dagar senare, Night run i Tel Aviv . Jag har redan börjat planera för nästa säsong.

De här sakerna ingår i min säsongsplanering
Jag bestämmer ALLTID vad jag vill uppnå med min träning. Mina målsättningar brukar vara att gå ner i vikt, klara en viss tid på en sträcka eller att genomföra ett lopp. Mina mål är ALLTID utmanande men realistiska och ALLTID mätbara
Jag bestämmer tidigt vad som är huvudmålet / huvudmålen och det är dessa jag lägger i princip all fokus på. Självklart har jag delmål och avstämningar på vägen dit.
Mitt huvudmål 2019 är SM i friidrott för veteraner i Huddinge 9-11/8. Dock har jag inte riktigt än bestämt vilka distanser, då programmet för tävlingarna inte är klart. Det jag hoppas är att det kommer finnas lämpliga distanser varje dag så jag får tävla alla 3 dagarna.

Jag brukar också kombinera min semester med att tävla utomlands. Planen är bl.a. att hitta lämpligt lopp i Moskva på vårkanten.

Min träningsplan är alltid i olika periodiseringar där första delen består av grundträning med extra styrka, rörlighet för att successivt övergå till mer tävlingslik träning. Jag utgår ALLTID från mina huvudmål, nuvarande form, den tid jag har till förfogande och faktorer som kost, vila och social situation.
Min största motivationskälla är att fortsätta utvecklas trots stigande ålder. Vilken är din? • Comments(0)//blogg.krutgubben.net/#post1847

Åland Marathon 10k

TävlingarPosted by Krutgubben 2018-10-28 17:11:23
Åland marathon går alltid på senhösten oftast under vidriga förhållanden.

Dagens lopp var inget undantag och jag är väldigt glad att jag valde att bara springa 10km. Med 2 grader och en vind på 8-10 m/s vill man helst springa i lä men icke. Banan var 4,7km och gick i en slinga längs med havet och vinden var skoningslös både när den kom framifrån, sidan eller bakifrån.


Väldigt nöjd med dagens lopp med tanke på omständigheterna.


 • Comments(0)//blogg.krutgubben.net/#post1846

Historisk dag

ÖvrigtPosted by Krutgubben 2018-10-23 20:39:34
Onsdag 24/10-2018 kommer för all framtid räknas som en historisk dag.

Idag har jag skrivit avtal med Urban tribes som löpcoach

Samt varit på Arlanda och skrivit på en massa papper typ Tystnadsförbindelse, så nu säger jag inte mersmiley

 • Comments(0)//blogg.krutgubben.net/#post1845

Hässelbyloppet 2018

TävlingarPosted by Krutgubben 2018-10-14 09:28:56
Har sprungit 3 tidigare Hässelbylopp utan att i mina ögon få någon bra tid trots bra form.
I år är jag åter i bra form, dock med mest 5km lopp i benen.
Nöjd men ändå missnöjd. Nöjd med personbästa på Hässelbyloppet efter de 3 tidigare misslyckade. Missnöjd med att jag inte orkade hålla farten sista 5km. 20:08 första 5 km och 20:53 andra 5km är inte OK. Behöver träna mer långpass ett tag nu. Nästa viktiga lopp är Istanbul 15km om en månad. • Comments(0)//blogg.krutgubben.net/#post1844

2018 lovar jag mig själv

ÖvrigtPosted by Krutgubben 2017-12-30 10:56:16

2018 lovar jag.......

Att vara ödmjuk och tacksam för livet och njuta av allt jag får uppleva

Att vara öppen för förändringar som leder till att jag blir en bättre version av mig själv

Att lägga all energi på människor som betyder något för mig och ingen alls på människor som inte förtjänar det.

Att bemöta folk på ett sätt som jag själv vill bli bemött.

Att alltid ha en positiv attityd i alla lägen

Att skratta och ha roligt varje dag

Att fortsätta fördjupa min kunskaper och utvecklas i mitt yrke.

Att fortsätta vårda mitt varumärke och få andra att utvecklas.

Att fortsätta sträva efter att bara jobba med det jag vill och när jag vill.

Att fortsätta prioritera upplevelser framför ekonomiskt välstånd

Att vara ännu mer hälsosam och ta ännu bättre hand om min kropp.
Att för första gången inte ha några resultatmål utan ha en mer avslappnad inställning till min egen träning och mitt tävlande.

När jag tänker på 2018 så känner jag mig både nervös och förväntansfull.
Jag ser det nya året som en tom bok som ska fyllas med innehåll och jag själv är pennan

Vad lovar du dig själv? • Comments(3)//blogg.krutgubben.net/#post1843

Dag 22 av 100 mot Veteran SM

TräningPosted by Krutgubben 2017-12-06 21:50:38
Idag blev det enbart lättare träning i form av 45min fördelat på 30min löpband.
Samt lite styrketräning i form av latsdrag, sittande rodd med brett grepp och pullups.

På vägen hem köpte jag 10 ex av Situation Stockholm till stöd för hemlösa.


 • Comments(0)//blogg.krutgubben.net/#post1842

Dag 21 av 100 mot Veteran SM

TräningPosted by Krutgubben 2017-12-05 17:54:54

Idag satt jag i fikarummet på gymmet och pratade med PT kollegan Richie om träning för sprinters. Vi gjorde nedan upplägg som jag senare tränade

Dagens träning designad av min kollega Richie
4x10 Knäböj upphopp med vikt 0kg, 10kg, 16kg, 24kg
4x20 Utfallshopp med vikt 0kg, 10kg, 16kg, 24kg

4x10 Räckhäv i ringar

4x14 Höftlyft stång

4x30sek Bulgariska utfall (statiska)

4x30sek Sprint podition ned gummiband
Avslutning

30min löpband på 90% av max

 • Comments(0)//blogg.krutgubben.net/#post1841

Dag 20 av 100 mot Veteran SM

TräningPosted by Krutgubben 2017-12-04 20:22:19
Efter att ha haft 3 PT Kunder på raken fick jag tid för egen träning.

Dagens styrketräning:

Flyes hög bänk

Explosiva knäböj

Explosiva kast

Explosiv bänkpress

Hängande benlyft

På eftermiddagen blev det 45 min cardio i återhämtningssyfte efter gårdagens snabba mil.
Lite senare kom ett positivt mail från maratongruppen där jag fått klartecken att vara farthållare på Stockholm Marathon 2018. Tiden jag ska springa på är 4tim.
På kvällen var jag på HLR utbildning hos Medley. Blev mycket hångel med Anne • Comments(0)//blogg.krutgubben.net/#post1840

Dag 19 av 100

TräningPosted by Krutgubben 2017-12-03 15:28:27

Utmaning löpband mot Linda och Juha. Förutsättningarna var att jag skulle springa 10km och dom 5km vardera. Mitt resultat mot deras ihopslagna -30min gällde. Jag sprang på 43:57 och dom på 76:18 - 30:00 = 46:18.


Dagens styrketräning blev tunga latsdrag, sittande rodd och Battle ropes


 • Comments(0)//blogg.krutgubben.net/#post1839

Dag 18 av 100 mot Veteran SM

TräningPosted by Krutgubben 2017-12-02 15:56:24
Återhämtningsdag med soft löpning

Och styrketräning i fort av chins, pullups och bänkpress.

Ikväll var det julfest med Medkey i vanliga kläder.

 • Comments(0)//blogg.krutgubben.net/#post1838

Dag 17 av 100 mot Veteran SM

TräningPosted by Krutgubben 2017-12-01 18:21:34

Ny månad nya utmaninger.

Välkommen december! En månad med förhoppningar om mycket. Självklart vill jag ha snö, mys, ledighet, god mat, julklappar och tid till träning, planering och eftertanke. Jag är helt säker på att december kommer bli det här årets bästa månad. Vad hoppas du på denna månad?

Lunchlöpning med IBM i begynnande snöfall.

Vill man bli snabb måste man springa snabbt. Idag blev det sprintintervaller 400-200m i fart 3:30-3:00, jobbigt jobbigt

Dagens styrketräning

Latsdag
Sittande rodd
OH Squats
Chins Assistance
Höftlyft
Bicepscurl (dropset)


Så nu kan helgen börja • Comments(0)//blogg.krutgubben.net/#post1837

Dag 16 av 100 mot Veteran SM

TräningPosted by Krutgubben 2017-11-30 17:47:12


Började dagen med att vara deltagande instruktör på Bootcamp på Actic Kista


Direkt efter blev det att dta på sig utomhuskläder och springa.

Dagens löpning:

3x (10x60m) med jogg tillbaks till start. Serievila 3min


Väl åter försökte jag träna på att stå på händer, gick sisådär. • Comments(0)//blogg.krutgubben.net/#post1836

Dag 15 av 100 mot Veteran SM

TräningPosted by Krutgubben 2017-11-30 05:59:07

45 + 45 + 45 Vilken skön nummerserie

Den står för Spinning 45min

löpning 45min

styrka & explosivitet 45min


Dagens styrka & explosivitet gjordes med enbart medicinbollar.


 • Comments(0)//blogg.krutgubben.net/#post1835

Dag 14 av 100 mot Veteran SM

TräningPosted by Krutgubben 2017-11-28 17:06:08
Tisdagar innebär 5 tim receptionen på Actic Kista samt 2 PT-kunder och en företagsklass löpning med Samsung,

Denna tisdag blev precis enligt plan.

Lite sorgligt att det var sista löpklassen med Samsung för säsongen.

Förutom löpningen med Samsung sprang jag några timmar senare även intervaller på löpband. Idag blev det ett riktigt tufft pass med 20st 40/20 intervaller med 80sek vila efter 10st. Farten var 3:55 - 3:15

Planerar för tillfället öppet hus på Actic Komethallen den 18/12 kl. 17:00 - 20:00
Kom gärna och hälsa på..... • Comments(0)//blogg.krutgubben.net/#post1834

Dag 13 av 100 mot Veteran SM

TräningPosted by Krutgubben 2017-11-27 10:41:23
Mängdträningsvecka med stora volymer träning står det på träningsschemat.

Dagens första träningspass blev därför 30minstyrketräning direkt på morgonen och innehöll följande övningar

3x10 stående rodd 40kg

3x10 stårnde rodd omvänt grepp 40kg

3x10 bänkpress 60kg

3x10 höftlyft 20kg

Efter att haft 4st PT-Kunder på Actic Kista åkte jag över till Vilundabadet för att hålla en cirkelklass i gymmet.

Då jag var på plats tidigt hann jag träna teknik marklyft.
Efter klassen var det dags för min dagliga Cardio. Idag blev det ca 12km på löpband
Som avslutades med 10x 20/20 Alien (ca100 st)
Resten av em planerade jag egna träningspass, PT pass och klasser. Skönt att ligga i fas med arbetet.

 • Comments(0)//blogg.krutgubben.net/#post1833

Dag 12 av 100 mot Veteran SM

TräningPosted by Krutgubben 2017-11-26 14:00:00

Idag arrangerade Vi Fair trade run, vilket gick ut på att samla så många lotter som möjligt under ca 2tim. Vi hade 4 olika banor på ca 800m vardera där man erhöll lott för varje fullföljd runda. Alla som deltog hade med sig en present värd minst 50kr. Efter löpningen var det lotteri och alla blev nog nölda med utfallet
Benny hade med sig en låda hemmalagade pepparkaksbollar till mig, jäääätttegoda
https://linneasskafferi.se/2014/11/17/pepparkaksbollar/

Dagens fokus på gymmet blev styrka och hållning

För styrkan och delvis hållningen valde jag Roddmaskin

Varför:

När du tränar på en roddmaskin så sker det flera rörelser i kroppen, och många muskler och muskelgrupper tränas samtidigt. När du drar handtaget bakåt, tränar du muskler i övre delen av ryggen, baksidan av axlarna och dina biceps. Starka rygg- och axelmuskler hjälper dig att förbättra din hållning. Samtidigt som du drar handtaget bakåt, lutar du även överkroppen bakåt, och du aktiverar på så sätt dina ryggmuskler och musklerna i rumpan. Du sträcker dina ben samtidigt som du förlägger vikten bakåt, vilket aktiverar framlår, baklår, vader och rumpa.

Snacka om komplett maskin!

Jag tränade 6000m uppdelat på 3000m (vila 3min) samt 6x500m (1:46-1:49) med 1min vila


Tränade dessutom några omgångar i TRX bandet och min nya favoritövning med pinnen.

 • Comments(0)//blogg.krutgubben.net/#post1832
Next »